Αλήθειες και ψέματα για την ιδιωτική ασφάλιση



Αλήθειες και ψέματα για την ιδιωτική ασφάλιση 

Ειδικά τώρα, που αφενός οι δυνατότητες των δημόσιων φορέων είναι περιορισμένες και αφετέρου οι ανάγκες μας έχουν διαφοροποιηθεί, τα οφέλη μιας ιδιωτικής ασφάλισης είναι πλέον πολλαπλάσια.

Γιατί χρειαζόμαστε την ιδιωτική ασφάλιση; Ποιες καλύψεις μάς παρέχει; 
Και ποια είναι τα οφέλη;
 
Οι απαντήσεις σ’ αυτά τα απλά ερωτήματα δεν είναι και τόσο σύνθετες, όπως θα πίστευε κάποιος. Πηγάζουν από την ανάγκη μας να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος των κινδύνων που διατρέχουμε και να εμπεδώσουμε στην καθημερινότητά μας το αίσθημα της ασφάλειας, που ειδικά τα τελευταία χρόνια έχουμε απωλέσει, αφού όλοι ανεξαιρέτως βιώνουμε τα αποτελέσματα της κρίσης.
Αυτή ακριβώς είναι και η λειτουργία της ιδιωτικής ασφάλισης σήμερα, η οποία με τη σειρά της μάς δίνει πρόσβαση σε παροχές, αφού αναλαμβάνει να καλύψει για λογαριασμό μας τους απρόβλεπτους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουμε. Και όλο αυτό επιτυγχάνεται μέσω της καταβολής του ασφαλίστρου το οποίο δύναται να ποικίλει ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, την αξία και το ασφαλιστικό κεφάλαιο. Γι’ αυτό και τα ασφαλιστικά προγράμματα είναι χωρισμένα σε κλάδους έτσι ώστε να ικανοποιούν κάθε ανάγκη ασφάλισης. Από την υγεία μέχρι τις επιχειρήσεις. Συνεπώς, οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν θέλουν να μας εξαπατήσουν όπως πιστεύουν κάποιοι, αλλά είναι εκεί για να μας αποζημιώσουν, σε όποιο πρόβλημα αντιμετωπίσουμε.
 Είναι επίσης δεδομένο πως υπάρχει η αντίληψη που εκφράστηκε τις προηγούμενες δεκαετίες και η οποία έκανε μία μερίδα του κόσμου να αντιμετωπίζει καχύποπτα την ιδιωτική ασφάλεια.  
Mία αλήθεια που πρέπει να γνωρίζουμε όσοι επιθυμούμε να ασφαλιστούμε, και δεν το αποφασίζουμε, είναι πως οι ελληνικές ασφαλιστικές εταιρίες λειτουργούν με βάση το ιδιαίτερα αυστηρό ευρωπαϊκό πλαίσιο και πάντοτε υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδας, κάτι που μας διασφαλίζει. Ενώ, ειδικά για τους ασφαλισμένους του κλάδου ζωής έχει εδώ και μία επταετία θεσπιστεί το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής.
Πηγή: as-milisoume.gr

Επικοινωνία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΟΥΓΑΝΑΤΟΣ
Ασφαλιστικό Γραφείο
Αγίου Βασιλείου 3

Περιστέρι (Σταθμός Μετρό Ανθούπολη)


T: 215 520 3811
M: 6977 267 222


tzouganatos@simvoulos-asfalisis.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις